A combination of opacities and transparencies in a Brooklyn loft renovation

SABO project has completed the gut renovation of a Brooklyn loft located in a former die casting factory built in 1913. Under the 12’-0” ceiling, a new 7’-8” datum is defined by the height of a series of new partitions, custom cabinets, glass enclosures and a new mezzanine. The vertical combination of opacities and transparencies manages privacy while bringing natural light to every single space. The new connections between rooms establishes a continuum that expands each space beyond it’s limits. The bathroom was designed around a diamond shaped ceramic tile that determines all dimensions including the apartment’s new datum. No less than 3 colors and 9 shades are combined in bold graphic patterns and gradients that wrap seamlessly around the walls and floor seemingly flooding the space.

 

 

 

 

 

Info and images © SABO project

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.