A concrete basement that supports a building in Seoul with a clear block of bricks

The building site for Nonhyeon 101-1 by Stocker Lee Architetti is situated in the Gangnam district, a commercial southern area of Seoul. The area was previously occupied by an existing anonymous construction which was completely demolished, leaving the space to a new volume.

A concrete basement, shaped by the structure, generates a filter space between inside and outside, public and private. It identifies the main entrance and the ground floor cafè and it also structurally support a clear block of bricks on top.

Here, there are other four floors, where offices and apartments are. Selected materials remark the strong contrast with the context and recreate a new order in this high density area of the city.

 

 

 

 

 

 

 

Design and info © Stocker Lee Architetti

Images © Simone Bossi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.