A dialogue between the weight of concrete and the lightness of wood

Rosales Quijada House in Chile by GITC arquitectura is a detached dwelling for a couple with two children. Public areas on the first floor and private spaces on the second. In the higher volume, parents and children are separated; the first ones on the east side and the children on the west. On the second floor, the ends of each volume host private spaces and end in the center with the common areas creating a large central volume of double height. Material-wise, the house is a dialogue between the weight and mass of concrete with the lightness and warmth of the wood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Design and info © GITC arquitectura

Images © Felipe Díaz Contardo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.