A duplex in Tel Aviv with hanging stairs that create graphic shadows

This duplex penthouse apartment in Tel Aviv and its surrounding roof terrace were completely renovated by Toledano +Architects. The whole house is very modular, with sliding doors, a hidden bar in the book case, a folding extending metal table, a front entrance door opening in two different ways providing every space with several functions according to the time of the day or the occasion. The use of wood, concrete and black metal was chosen in order to create a contemporary yet warm space. The hanging metal stairs articulate all the space creating graphic linear shadows thanks to the strong and changing natural light and to the crossed metal strings. The kids room was designed like a playground, integrating a desk, a blackboard, book shelves, beds, a wood cabin with laser cut maps on the wall, a dance bar and closets in order to encourage creativity.

The parents have their master suite, with a completely different architectural language, separated from the rest of the duplex and that includes  a minimal and immaculate white walk-in closet, a fully concrete covered bathroom and a master bedroom. The exterior was designed as the extension of the interior with a big wood pergola all over it and lots of plants and since it’s Tel Aviv, the weather allows to use it more than 9-10 months a year. Teak wood was used to create lines that never end, changing direction and going up and down to become benches, plant containers, an outdoor kitchen, a swing or a bar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © Toledano +Architects

Images © Oded Smadar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.