A Feng Shui swimming pool designed in a spirit of fluidity and openness

Mikou Studio designed the building’s envelope to attenuate the linear effect of the massing and to introduce a variation in the visual perception according to the viewing angle. All the external walls are faced with undulating golden wooden slats that recall the circular movements on the surface of water and make reference to the circulation of energy and flows: the Feng Shui. They designed the Fort swimming pool in a spirit of fluidity and openness. The development of the spaces gives priority to transparency and the depth of field associated with very good use of daylight. All the facades are open and accessible, and the various elements of the programme are organised in the form of light, coloured, rounded bubbles, floating on the project’s spatial continuum. Their design scheme emphasizes the roof as a determinant element of the Fort swimming pool providing  a solarium that is accessible via an indoor-outdoor ramp that runs along the swimming pools hall and provides access to the fifth facade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design, info and images © Mikou Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.