A fold down roof that connects the ground with a viewing platform

Knapphullet, designed by Lund Hagem, is a small annex replacing two small sheds on the property. The new building has a distinctive roof free spanning. The roof folds down to the ground creating a ramp up to a viewing platform connecting to the upper cliff. A sheltered atrium is formed by the house and the cliffs where the interior concrete bench extends from the interior to the exterior tying it all together. The annex contains a suspended bed, a small living space and a bathroom. The building occupies a small footprint, but the space expands vertically into three levels: the basement, the ground floor level and the roof. The annex is accessed by a footpath that runs along the small meandering wooded area to the north of the site. The slit on the roof pours light into the building, combined with a hammock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © Lund Hagem

Images © Kim Muller/ Ivar Kvaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.