A home Into The Woods by gosplan

This building is situated in the countryside near Genova, in Italy, surrounded by a chestnut trees woods. Before the refurbishment works by gosplan, the house was characterized by a long corridor that completely cut the flat, leading to the several rooms arranged on both its sides. The project changed this one-directional principle by demolishing half of this corridor and introducing cross-shaped furniture that manages the whole house introducing a second direction. This huge piece of furniture contains a stair – connecting to an attic upstairs – and the suspended kitchen cabinets in the shorter cross arm, while the longer cross arm hosts the main closet and shelves of the house. The bedroom doors blend in this great blue closet that allowed the emptying of the former storage room and the design of a secondary bathroom in its place. At the end of the corridor, a sliding mirror hides the master bedroom door. In this way, people enter the flat through a large living room with an open kitchen. Opposite to the entrance, a short corridor leads to the other rooms. The whole project deals with few materials and colors. The floor is covered with grey wooden floorboards in the living room and in the master bedroom, while the kitchen and the other rooms have a grey micro-cement flooring.
The furniture is custom made of natural durmast and colored medium density fiber boards.












Design and info © gosplan

Images © Anna Positano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *