A house in a park inspired by the natural contours of the area

This park-like plot in Zürich, Switzerland comprises a collection of single-story, freely arranged spaces.  The volumes take their inspiration and height from the natural contours of the area and integrate themselves harmoniously into the environment. The basic meandering shape disguises the actual size of the house by Think Architecture, and its projections and recesses allow it to merge with the landscape of the surrounding parkland. The rooms are clad with natural stone and a continuous, exposed concrete facing around the edge of the roof ties it all together.

Design and info © Think Architecture

Images © Radek Brunecky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.