A house-shaped white shell that embraces the nature

The owners of this house in Cheongdo-gun, South Korea asked Rieuldorang Atelier to design a house surrounded by nature. They had a desire for a unique space that was different from the apartment where they lived in the city.

The site is a steep slope with mountains in the back. The architects did not want to cut the ground or build up the soil, but to actively use the surrounding natural environment and land while complying with the slope of the land and overturning the concept of the widely known building form.

The house is in the ground, the nature is in the house. A house-shaped white shell that embraces the nature. The residential space lower than the ground level enables a variety of spatial experiences through the skip floor planning. By reversing the shape of the land and the house, Rieuldorang Atelier wanted to emphasize the relationship between house and nature and the notion of form.

Dirt runs off with the water that falls on the facade. The Lotusan exterior coating possesses a highly water-repellent surface similar to that of the lotus leaf. Its microstructure has been modeled on the lotus plant to minimize the contact area for water and dirt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design and info © Rieuldorang Atelier

Images © Yoon Joonhwan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.