A house that domesticates a piece of a forest to make it part of itself

Forest House is located in a pine forest near Mexico City. The initial intention of LANZA Atelier was to domesticate a piece of that forest to make it part of the house.

An organic wall that adapts to the positions of pre-existing trees and that sometimes operates as a corridor and sometimes as a lattice, delimits an area within nature.

The rooms of the house, a one story volume for the family and a two stories volume for guests, are related to this wall, either joining or being crossed by it. Thus, they turn towards the interior forest, leaving outside the noise of the neighboring road and the presence of other neighbors.

The house is built with artisanal brick, that remains exposed in most cases. The concrete slabs of the main volume are curved to let the morning light into all the rooms of the house. A relationship is created with abstract fragments of the landscape through the patios, windows and doors, so that the nature is always present.

Design and info © LANZA Atelier

Images © Dane Alonso

More from Teodora Zapartan
A 1970s office building floor turned into a candy-colored showroom, head office and studio
CJ Studio has transformed an entire floor of a 1970s office building...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.