A London pavilion reminiscent of early Victorian days

The impact of the Brook Green Pavilion is more far-reaching than its modest dimensions suggest. Part of an ongoing programme to regenerate the Brook Green in London, this pavilion by De Rosee Sa Architects provides an important public facility (two accessible WC’s and a store for the public tennis courts) but also introduces something new: a kiosk on the Green.

The design proposals have been developed over two years of public consultation and events. The responses from the community have been carefully considered and have informed the final scheme.

The material for the pavilion is inspired by the use of natural stone on the facades of  buildings facing the Green. The pavilion is clad in a Jura Beige limestone and complimented by a standing seam zinc roof. The windows are concealed behind timber louvres and timber cladding was used for the recessed openings that form the doors and kiosk counter. Metal reveals to match the colour of the zinc roof were used for the recessed openings.

The design and materials promote a greater role for this pavilion in the community than its timber predecessor, aspiring for a civic quality that is reminiscent of the early Victorian days.

 

 

 

 

Design and info © De Rosee Sa Architects

Images © Juliet Murphy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *