A multi-sensory environment designed to enhance productivity

Bean Buro designed ‘The Work Project‘– a new serviced office and co-working space in Causeway Bay, Hong Kong that allows members complete freedom to adjust their office space and duration according to their evolving needs.

The project measures 33,000sqft (3065sqm) over four floors, with a dedicated social floor shared between all users, which features The Stage, The Library, and The Garden – with a vertical garden by the botanical pioneer Patrick Blanc.

The design concept for The Stage was driven by the poetic interpretations of the history of the waterfront district that is now Causeway Bay, and the dynamic atmosphere of the fishing community who once gathered under boating canopies. These qualities have driven the design for a set of feature, stepped meeting rooms, where people can gather around and under the sculptural canopies for meetings and events.

The space contains 74 private offices that can hold between two and 12 employees, as well as 80 hot desks. Offices and desks can be booked on a monthly or daily basis, according to the tenant’s needs.

The co-working spaces are a multi-sensory environment, designed to enhance productivity. Every element – including music, scent, refreshment, technology, furniture and meeting facility has been carefully curated with the goal of improving productivity and work experience.

Original artworks by Bean Buro are displayed within the spaces, creating a wholistic art and architectural experience for visitors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design, info and images © Bean Buro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.