A rhapsody of renovation: Split-Level Hair Salon & Residential by HAO Design studio

: ‘The first renovation we did is trim the scale of original split-level which looks heavy and enclosed, in the end, it turned out to be open and penetrating split-level which make space has more the sense of multi-level. In the first floor, we use plenty of loft elements like pipes mirror, container wall, chairs in aeronautic industry style and concrete as basic tonality with bold color woods, make client’s art collections as embellish to create the fantasy atmosphere for this hair salon. When people walk through the first split-level with splendid color and turn into the second floor, the (boxing) arena-looking split-level with red-dyed wood is the prime focus of the whole space, and look through the metal net, people still be capable of viewing the art collections located on the first split-level.’

‘On the other side of second floor, we use retro decorative tiles in black and white to match the mottled white brick wall and the vintage cabinet in unique blue and also client’s collections. We did not make the maximum space for commercial use, instead, we remain the balcony for nature. Going upstairs along the sunlight and shadow of the trees into the third floor is the entrance of client’s residence, the balcony full of sunshine and green trees come into view, red book case as concealed door is the entrance of dressing room just next to the living room and dining room.’

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.