A studio resting on steel columns that pierce through an existing bungalow

A 660 square foot studio space shaped to fit just above an existing bungalow and just below the City of Austin (USA) setback tent. The Perch by architect Nicole Blair rests on four steel columns, piercing through existing bungalow walls below to resist lateral forces. Shop-built steel was craned into place to minimally disturb the site, and the cantilevered form gently sways in the wind, a reminder of its construction.

Low maintenance Corten siding matches existing site elements, and an open grate with expanded metal staircase is barefoot (and paw) friendly while allowing light to permeate.

Design and info © Nicole Blair

Images © Casey Dunn

More from Teodora Zapartan
Cisco San Francisco offices by O+A
From almost any angle the visual impact of Cisco’s San Francisco offices...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.