A townhouse turned into a kindergarten in Vietnam

This project is a conversion of an existing town house into a private kindergarten in Tân Định ward, one of District 1 subdivision, Sài Gòn, Vietnam. The architects approached this project with the understanding that children naturally feel more comfortable in spaces that are relatively related to their size and which offer a sense of safety and freedom to explore their surroundings. A cluster of small spaces stimulates and encourages the children to go out and discover what is beyond their own personal bubble. The flexible spatial organization is a direct response to the programmatic requirements and the educational experience the architects wanted to offer. They transformed an old and monolithic space into a bright and exuberant kindergarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © KIENTRUC O

Images © Hiroyuki Oki 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.