act_romegialli connect an indoor pool pavilion to a main historic house

The client’s requirement was for a pavilion to be connected to the main historic house causing the least visual interference with the surrounding parkland. The pavilion was for an indoor pool, plus space for fitness, service and leisure in a climate controlled space. Locating the underground pavilion far away from the house creates an interesting and dynamic relationship between the two spaces. The connection between the main house and the underground pavilion and pool is made via a tunnel. The tunnel also connects via a few steps to a second small glass enclosed conservatory totally open to the surrounding parkland. A glass enclosed narrow bridge connects the conservatory to the main house. The west side of the pavilion (front) houses a sliding door. The door totally disappears into a structural cavity to maximize the connection with the surrounding artificial lake and parkland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © act_romegialli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.