An all-weather mountain retreat designed for recharging social relationships

Perched on the hillside, with panoramic views of Snowmass Mountain in the United States, the Owl Creek Residence by Skylab was built on the idea that a physical place can deepen the connections between friends, families and the natural world. Initial site challenges and slope constraints were solved by anchoring the structures directly into the landforms.

At Owl Creek a single shared, stand-alone home was built for two families. Additionally, a collection of lodge-like communal areas are clustered together, creating a space that is both intimate and open.

Natural light was a constant consideration, with every effort made to minimize visual separation from the outdoors. This all-weather mountain retreat is designed for recharging social relationships and renewing connections to the rugged Rocky Mountain landscape.

 

 

 

 

 

 

 

 

Design and info © Skylab

Images © Robert Reck, Jeremy Bittermann and Stephen Miller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.