An articulated volume that extends inside to define interior spaces

The 2200 sq. ft. residence is located on a severe hillside site in Malibu overlooking the Pacific Ocean.  The project is an extensive remodel of an existing post-and-beam home in need of a structural, programmatic and environmental upgrade. The residence is re-envisioned for the 21st century. The existing roof geometry is accentuated creating a language of faceted surfaces. The articulated volume of the building’s front facade extends indoors to define the interior spaces, resulting in a dematerialization of the roof, wall and floor planes. A forced perspective is created, framing the extraordinary views out to the Santa Monica Bay. The minimal, gallery-like living space is designed to accommodate the client’s extensive collection of contemporary art. The stair is designed with cantilevering steel treads, each with a custom laser-cut pattern. Light from the skylight above filters through the perforated stair to project an ever-changing texture of shadow and light on the walls and floor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Patrick Tighe Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.