Cabin Norderhov’s interior is shaped as a continuous space

Cabin Norderhov by Atelier Oslo is located in Krokskogen forests, outside the town of Hønefoss. Its location on a steep slope gives a fantastic view over the lake Steinsfjorden. The site is often exposed to strong winds, so the cabin is organized around several outdoors spaces that provide shelter from the wind and receives the sun at different times of the day. The interior is shaped as a continuous space. The curved walls and ceilings form continuous surfaces clad with 4mm birch plywood.

The floor follows the terrain and divides the plan into several levels that also defines the different functional zones of the cabin. The transitions between these levels create steps that provide varies places for sitting and lying down. Large glass walls are located in the living and dining areas. The frames of the glass are detailed carefully to avoid seeing it from the inside. This creates a more direct relationship with the nature outside. Outside, the cottage has a more rectangular geometry and the walls and roofs are covered with 20mm basalt stone slabs laid in a pattern similar the ones often used for traditional wooden claddings in Norway.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Atelier Oslo

More from Teodora Zapartan
House of Lorraine transformation preserves the rhythm of the street
A few years ago, House of Lorraine was a decayed place, a...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.