DM Residence by CUBYC Architects

CUBYC architects bvba: “With this house, we tried to create a residence by a continuous play of coupled volumes, all interacting with each other.That play gives the inhabitants different perspectives and spatial experiences.”

“All living areas are visually with each other, and with the wooden area connected, but you have to find out these connections in phases. Each room has its own perspective. Doors and window frames are as minimal as possible present.”

“The office of the house has its own internal courtyard, the living room is connected to a walled pond and the kitchen opens onto the covered terrace with a jacuzzi and a fireplace. The main terrace integrates a large swimming pool, clad with the same tiles of the flooring and the facade.”

“Besides the office, the house accommodates a mediaroom, a fitness room, a hamman and pool and a garage for four cars. The facades are clad with ceramic tiles, in random vertical strips due to maintainability in a wooden area. The tiles give the house a burst of white in the rather dark wood. The ceramic tiles gave us the opportunity to use them consequently in facades, inner and outer flooring.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 All Images © Koen Van Damme & Thomas De Bruyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.