Domus Aurea House is flooded with the golden light of Barragán

For this house in Monterrey, Mexico, after creating a diagonal space resulting from concatenating two spaces of double height, Alberto Campo Baeza & GLR Arquitectos decided to gild the high vertical wall on which all the southern light would fall and fill it with a much-coveted golden hue.

Accordingly, this light-filled house would be literally flooded with golden light, and thus, become a veritable DOMUS AUREA.

In functional terms, the house is divided into three planes. On the ground floor, the most public areas. Continuity to the garden is through verandas and shaded areas. On the upper floor, the bedrooms and living area overlooking the lower floor. At the higher rooftop level, the more private areas are located, including the swimming-pool.

 

 

 

 

 

 

Design and info © Alberto Campo Baeza and GLR Arquitectos

Images © Javier Callejas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.