Geijoeng Concept Store’s design explores the interactivity between materials and light transmission

Geijoeng, a Chinese minimalist womenswear brand recently opened its doors in Coastal City. The interior design explores the interactivity between materials, light transmission, refraction, reflection, and fabric.

In this 120-square-meter space, through the use and layering of reflective, translucent and transparent materials combined with Kvadrat’s Raf Simons green velour curtains and calibrated artificial lighting, Studio 10 wished to create a rich spatial hierarchy and ghostly spatial dimensions that coincides with Geijoeng’s minimalist and euphoric essence, while contrasting with their Fall/Winter collection of silk, wool, cashmere, velvet, and other rich textures of heavy textiles.

The entrance corridor and window display are paved with glass bricks, beneath it, vaguely peeks the Geijoeng greyish-green paint, the combination of the semi-reflective glass wall, half glass brick wall in the background and the mirrored dropped ceiling alludes to new compositions and projections of the space. Through the corridor, passing the glass brick wall and into the store, channel glass is used along the walls, behind it lies a silver mirrored material allowing hints of green to refract and reflect throughout the space.

The acrylic tube enclosed fitting room is placed carefully in the middle of the space in the same manner of that of a small stage, inside it hangs the green velour curtain to ensure privacy as well as for exuding performance-like purposes; when the curtain is opened, the interior and exterior of the fitting room is faintly visible creating theatrical effects.

All garment hanging system is made of custom frosted acrylic rods connected with silver scaffolding metal joints that are highly adjustable and adaptable. The acrylic rods are set in a green marble base, which vary in size depending on their functionality as some are used as a display stand, bench or storage platform.

The interior flooring is paved with custom greyish-green terrazzo embedded with large dark green and white marble aggregate, embodying the brand’s determination in material and craftsmanship. The client team of Geijoeng worked closely with Studio 10 throughout the design and execution of the project.

Design and info © Studio 10

Images © Chao Zhang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.