Green Edge House by mA-style architects

have designed this house on a gently sloping hill in a residential area with a rich scenery overlooking the city. They imagined a house with an inner courtyard and a vague partition by creating a floating wall of a simple structure completed by a green edge formed by trees planted along this wall. There is a water supply in the center of the court. The floating wall was set at 650mm from the floor, 800mm from the ground. By doing so, the architects created a space where the eyes of the people do not cross the inside and the outside. It creates a feeling of openness, the floating wall being an internal and external border. On the other hand, the transparency of glass weakens the internal and external difference.

Info and images ©

1 Comment

Leave a Reply to Green architects Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.