M House by monovolume architecture+design

 The project M House by monovolume architecture+design, a residential building in the centre of Meran, is embedded in the quit area of Obermais. The concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces that create fascinating insights and outlooks.

The interior melts together with the outside space. The terrain flows through the building and finds his renewal in the pool- and meadow area. Because of a refined external design and the arrangement of the pool, lawn, garden and house the whole concept seems like a unity with seamless transition.

The ground floor follows the slightly sloping ground like a staircase to get a large garden area. Because of engineering technology considerations the building is conceived as a compact volume with one underground and two upper floors. From the construction point of view the house is built as a concrete construction, furnished with upgraded insulation. The glass-facade, door and window elements are executed as 3 layered glazier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images via monovolume architecture+design and AECCafe.com

More from Teodora Zapartan
Shang Xia Paris Store by Kengo Kuma and Associates
Kengo Kuma and Associates: “We conceived a cloud-like space made of thin...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.