Maison 0.82 terrace’s large circular gap creates changing light shaft

The family house Maison 0.82 is situated in the south of France, in the Scrubland near the roman town of Nîmes. The main architectural concept by PASCUAL Architecte is based on horizontality. The constant connection between the inside and outside is created by the tall swinging windows in the living room.

This transparency allows for a special lighting during the entire day, which reflects on the concrete underfloor decking. The gross materiality was a will of the architect, which harmonises the house with its close environment.

On the covered terrace, a large circular opening offers a comfortable and changing light shaft which enlightens the kitchen during the winter period as well. Through his 0.82 House, the architect highlights the lightness associated with the gross materiality, linearity with circular forms and subtlety through its integration into the surrounding nature.

 

 

 

 

 

 

Design and info © PASCUAL Architecte

Images © Marie-Caroline Lucat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.