Morpho: space impressions that vary depending on body orientation

JP Architects: ‘The project is a renovation of the “Toho Twin Tower Building” built in 1969. Its facade has a very distinctive form made by PC panels. The windows have been directed to Hibiya Park on the west side, meanwhile the walls are lining to the south. Therefore, when facing the northwest, you can see the windows and when you turn around to the southeast, the wall is continuing. The space impression varies greatly depending on the orientation of the body. We used reversible louvers on the walls. The moment you enter, the space gives you an impression of a stylish office interior dressed in bright wood grain. But the moment you look towards the waiting-space, the impression quickly changes to a calm office interior in dark wood grain.’

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © JP Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.