Nature and topography blend with Pedevilla Architects’ Hotel Bühelwirt

The larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort to Pedevilla ArchitectsHotel Bühelwirt in San Giacomo, BZ, Italy. The slighty rough surface of the plaster reflects the colors of the mountain world through the additions from the nearby copper mine and makes the interior a familiar place. The lamps were handcrafted in pure copper and the complementary curtains from the local loden factory create a strong regional focus. Special selected and local produced materials generate a familiar and cozy atmosphere.

The green color shade of the blackened wooden facade is influenced by the dark-green, or often black forest tinge, which seem to blend nature and topography with the building. All rooms are reduced on the essential, their view is orientated to the mountains. Characteristic elements of the local building typology were translated and interpreted.









Design and info © Pedevilla Architects

Images © Gustav Willeit


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *