Office Off by heri&salli

The architect’s office heri&salli from Vienna designed in Burgenland/Austria on behalf of the façade design company “FOB-face of buildings” a new office building made of wood. Though normally a place dedicated to “work”, from the beginning the concept of quality of life and leisure culture took a mayor part in the planning. The traditional aspect of “going to work” therefore has received minor consideration.

Integrated meeting points, attached living and relax areas, as well as a gym, a fire pond converted into a swimming pool, common areas outside and a climbing wall in the 3 floor high entrance hall try to embed the task “work” in a living environment.-Office Off By considering modern energetic and technical solutions which aim to reach energetic independence the building achieves a sustainable and economic reference to its environment. It was very important to embed the building in an equilibrated ecological relation with its inhabitants.

From the material point of view a compressed climate envelope was integrated in a spatial grid structure, departing from the boundaries of the property as a plane piece of land. If we understand and use the grid structure as a spatial possibility of a functional expansion, the shell is a kind of membrane lying in between, that is broken again and again, without leaving the outlined area. At the blurred borders of the shell, similar to cracks, as well as through purposefully arranged cubes light filters into the enclosed interior. All interior furnishing like work-tables, conference tables, shelves, wardrobe, etc …including sleeping bunks was designed individually.

 

 

 

 

 

 

Info and images © heri&salli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.