Refurbishment in Estoril by TARGA atelier adapts house to contemporary life

The House in Estoril refurbishment project has taken as starting point the pre-existing layout with some relevant spatial qualities deserving to be preserved and explored. Conversely, it was necessary to adapt the house to contemporary life, to become functional and in line with the expectable comfort requirements. The central area is assumed as the aggregator element, minimalist and debugged, using the stairs as a continuous and fluid gesture, to link the two clearly distinct floors: the ground floor gathering the social areas of the house, is quite fluid and all the adjacent defining spaces establish a complementary relationship with the square central hall. The bookcase intersects the volumetry and provides a more human scale opposing to the organic line of the guard. The colors and materials were selected with the primary aim of emphasizing the simplicity of the new geometry design and promoting pre-existing qualities.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © TARGA atelier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.