Restaurant Tour Total by Leyk Wollenberg Architects

CONTEMPORIST : The restaurant for the German headquarters of the French energy company Total, designed by lwa, has been completed. The new headquarters are sited at Europaplatz in Berlin, in the newly built Tour Total, close to Berlin main station.

The design is based on a basic „room in room“ concept.  An L-shaped space of the restaurant, the frame, defines the dining area. In between frame and food counter a continuous white floor creates the neutral light background for the whole set of elements and provides a generous space for movement.  Both, dining area and food counter are crafted from oak wood stained in black. To accomplish a high grade of depth these surfaces are structured with a rhythm of vertical wooden strips. The light interior forms a strong contrast with the solid outer appearance. Partition screens create a forest of 750 champagne coloured anodized aluminium tubes with different diameters. They divide the large dining area into small private spheres. At the same time these screens act as filter to allow visual connections and create intimacy. Through its specific colour and its diverse light reflexions they evoke a unique sensuality and establish a warm atmosphere. The inner surface of the frame and its furniture are made of white glazed oak wood, which covers floor, walls and ceiling. All furnishing, tables and seating are designed as pure basic elements made from the same wood as the inner frame.

 

 

 

 

All images  © diephotodesigner.de

via CONTEMPORIST

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.