Schäfer Roffscape by plasma studio

Located in the medieval centre of San Candido/Innichen, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building. The first three storeys house a department store while the upper three storeys serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space.

The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, efforts were directed towards its rear facade. This west-facing elevation explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighbouring vernacular buildings.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images ©  plasma studio

More from Teodora Zapartan
nendo designs ‘mobile amusement park’ themed department store floor
“Key to style” is the women’s fashion floor within the main building...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.