Silver House by Hyde + Hyde endures and celebrates its wild context

Perched up high on a limestone cliff on the Gower Peninsula, where the Bristol Channel meets the Atlantic Ocean, this cherished part of the Wales coastline was the first recognised Area of Outstanding Natural Beauty in the UK. The embedded visual iconography of Silver House by Hyde + Hyde Architects captures the remote coastal nature of the site and the vernacular heritage nearby. It responds to the untamed weather fronts that pass over the peninsula. It endures and celebrates its wild context. The internal programme of the house reacts to the shifting coastal light throughout the day. The kitchen is located towards the rising sun, living spaces for midday, with the master bedroom facing the setting sun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design and info © Hyde + Hyde Architects

Images © Michael Sinclair

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *