Simplicity and restraint: The V-lodge in Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

This all-year cabin is located in the mountains above the village Ål, amidst cross-country ski tracks in winter and hiking tracks in summer. It is well suited for the family of five and designed to accommodate changes in family composition and a mix of generations in the years to come. The project has had a particular ambition to adapt to the existing topography and natural surroundings, while taking advantage of the beneficial opportunities of the site. Simplicity and restraint characterize the lodge in its form, program and materials. The building consists of two bodies united in a V-shaped plan with a south-facing glazed wall at its chamfered intersection. The exterior is entirely clad in pre-patinated heart pine on the walls and pitched roofs, providing a homogenous skin that blends in with its surroundings.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Reiulf Ramstad Arkitekter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.