Slanted House’s architecture criticizes its environment

This small house by Budi Pradono Architects is located on a 8 m x 20 m lot in Pondok Indah district in Indonesia. The public area of the house is placed on the first level, consisting of a pantry, study area and a swimming pool. The second level shelters the private rooms: the master bedroom, a wardrobe and the master bathroom. The 16 sqm bathroom area acts as a response to the current urban lifestyle trend of people spending more time in a bathroom for quietness, it is a contemplative room as well as a resting place. The top level is allocated to a lounge and a guest room. In the section, the private area placed in the middle, visibly surrounded by the more public areas. The whole building relies on the steel structure as a representative of a modern housing dependent on fabrication. The square framework is slanted as a symbol of instability, a deconstruction of a popular method.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © Budi Pradono Architects

Images © Fernando Gomulya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.