Studio razavi architecture create a landscape inside Parisian apartment

This small Paris apartment (80 m²) was renovated for a very young couple, both passionate collectors, and their dog. studio razavi architecture‘s concept was to invade the space with design. The existing context is that of a 150 year old Haussmanian apartment with a rigid layout (defined structurally) which the architects intended to disrupt, so that ultimately its inner qualities are revealed. Programmatic clusters respond to specific client needs, creating a landscape inside the apartment and modifying the perception of this very classical Parisian layout.

A guest sleeping loft sits atop the bathroom and the owners’ dog enjoys his own sleeping totem right in front of the entrance door.  All millwork is wood fiber panels by Valchromat. The architects selected fiber panels because they were not only compatible with the project’s budget but also because they allow for a great flexibility of use (field cutting, on site finishes & repairs made easy), offer a variety of colors and can be easily repaired if scratched. The kitchen backsplash is marble patchwork of smaller pieces of leftover stone found in a marble quarry in Portugal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design © studio razavi architecture

Info and images courtesy of studio razavi architecture

Photography © Olivier Martin Gambier

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *