Studio Seilern’s Paros House blends traditional design with a contemporary approach

Positioned in an olive grove overlooking the island of Antiparos in Greece, a central path of bush hammered concrete leads to a long infinity pool, cantilevering toward the sea in the direction of the setting sun. The house by Studio Seilern Architects is separated into three blocks, hugging the shallow end of the pool and providing shelter from strong winds just as it creates a cosy, intimate space.

With a traditional mosaic floor, walls are finished with a typical white render with marble details around the windows, inspired by the thresholds of Cycladic churches. Around the house, meandering paths lead to multiple exterior plazas, the rocky seaside and to a sunken courtyard bringing light into an underground recreation area. The Paros house shies complexity without overloading the site, allowing the magic of the landscape to imbue the house with the unique energy for which the man builds by the seaside. 

Design and info © Studio Seilern Architects

Images © Louisa Nikolaidou Photography

More from Teodora Zapartan
‘Waterlicht’ – the Northern Light of the Netherlands
The latest artwork by Daan Roosegaarde is described by first visitors as...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.