THAT House provides ‘just the right amount of space’

THAT house is a conscious effort to create a home that is almost half the floor area of its neighbours, without compromising function and quality. Austin Maynard Architects were asked to provide ‘just the right amount of space’. By creating large openings and generous connections to the garden, they aimed to make a modest size home feel abundant and broad. THAT House has three bedrooms and a bathroom upstairs. The ground floor has a kitchen, lounge, dining and living. There is also a study space on the ground floor that can convert to an additional bedroom. Through use of up-blinds THAT House is able to adapt to multiple privacy needs. Hidden within the extensive spotted gum timber-lined cabinetry there are services and a variety of storage. Part of the front facade has been recessed. A tree penetrates through the roof whilst a garden bridges the kitchen and dining. The line between inside and out has been significantly blurred to bring the garden deep into the house. Like all of Austin Maynard Architects‘s buildings, sustainability is at the core of THAT House. Passive solar gain, passive ventilation, high performance insulation, double glazing, rainwater reuse, local materials and solar panels all play a part.

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

 

© Tess Kelly

Info © Austin Maynard Architects/@AndrewMaynard

Images © Tess Kelly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.