The interior of Re-Edit blurs the boundary with the outside

The name RE-EDIT of this hair salon is about editing something that already exists to bring out and preserve inherent value. To make it possible for the owner to freely edit the layout, SIDES CORE hung the mirrors and shelves from a ceiling grid with hooks and ropes rather than attaching them to walls. They kept the existing façade and painted it grey to reflect the new tenant. The interior duplicates this façade, blurring the boundary between the inside and outside. Two sides of this corner property are left open while the thinnest of curtains cover the windows, limiting the view from outside. The curtains diffuse the natural light that fills the salon into a pleasant glow requiring no artificial lighting during the day. Red and yellow sampled from re-edited light fixtures were incorporated into the space as accent colors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © SIDES CORE

Photography © Yoshiro Masuda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.