The lines of MaHouse are derivatives of code lines and constraints

At MaHouse, designed by MARC FORNES & THEVERYMANY, the extra length of a step, the degree of each tilt, the obliques in plan and elevation and their corner indentations act as small anomalies to introduce the experiential to one’s daily environment. Of three stacked floors — parents’ penthouse on top, children’s playground in the middle, ground floor for all — the middle level is the most jumbled. A staircase lined by reglit glass profiles slips through the house’s three levels, providing a continuous spatial experience and copious light without direct views inside. The lines of the house are derivatives of code lines and constraints — from maxing out the allowable zoning envelope, to the clearance height of each owner’s car in the underground garage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © MARC FORNES & THEVERYMANY

Images © Brice Pelleschi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.