The Mikuni Izukogen Restaurant reconciles terrain with architecture

Kengo Kuma & Associates designed a suspended restaurant overlooking the Sagami Bay on the cliffs of the Izu Peninsula. As the Japanese terrain is complex, various methods have been invented to reconcile terrain with architecture.

Suspension is a method of constructing a building so that it floats on a steep slope. The architects made a transparent suspension using steel frames and built a solid board of cypress up to 11.4 meters above it to float the roof.

They was able to float a cloud-like architecture made of cypress on the green of the cliff. Chef Seizo Mikuni’s dishes that make use of Izu’s natural ingredients and the cypress-scented architecture create an exquisite harmony.

Design and info © Kengo Kuma & Associates

Images © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.