The Signal House features a glass window wrapping over its rear extension

The client asked Fraher Architects to look at revisiting every aspect of the existing building to propose the most efficient use of space whilst creating a strong sense of place within each of the floors of this building. The brief gave them the opportunity to look at relocating the stair core to become a feature piece of furniture that runs through the centre of the building, freeing up space within the plan to provide generous and dynamic living spaces. The interior material use was influenced by the industrial location and heritage of the building. A glass window wraps up from the ground and over the rear extension, bridging across into the outrigger. Perforated metal cladding creates a subtle sheen to the rear facade and creates a rhythm across the back of the building.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design, info and images © Fraher Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.