The Webster: a landscape of forms for display and inhabitation

The Webster’s latest flagship store in Los Angeles by Adajye Associates is a new 11,000 square feet ground-up retail development adjacent to the historic Los Angeles Beverly Center.

Juxtaposed beneath the monolithic eight story structure, The Webster elegantly asserts itself as a sculptural and experiential counterpoint to the Beverly Center’s retail experience.

The cantilevered concrete facade references and reimagines the brutalist shell of the original existing building and is injected with a pink dye—an ode to the luminosity of California, where the Pacific light naturally amplifies saturated colors.

At the main entry, a panoramic window—comprised of three sheets of curved glass—creates an angular visual portal, dissolving the boundary between the public space and the retail inside.

Conceived as a landscape of forms for display and inhabitation, the color and material palette of The Webster’s exterior identity continue into the interior.

Design and info © Adajye Associates

Images © Laurian Ghinitoiu and Adajye Associates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.