Theatre de Stoep by UNStudio

The design for the Theatre Spijkenisse focuses on the placement and orientation of the building in the urban location, whilst simultaneously providing architectural solutions for programming needs and public access. The placing of the programmes within the building aims for efficient routing through the theatre, coupled with a logical relationship to the surroundings, whilst the design and placement of the various volumes make use of the natural variations in the levels of the site. The two main theatre spaces are positioned to receive the visitor flow directly from the foyer and the public square. From the foyer, a sculptural stairway forms the binding element towards the entrances to the theatre rooms. The theatre cafe is located adjacent to the nearby water and is designed as a third theatre, in the form of an amphitheatre.

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © UNStudio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.