THEKRANE re-defines luxury in a hideaway for two

THEKRANE re-defines luxury in a hideaway for two where the art is the view. It is an immersive, multi-sensory experience. Inside is exclusive Danish design in black in homage to its past as a coal crane. Outside is the sea, sky, harbour and panoramic views over Copenhagen. It consists of a meeting room, spa and private retreat in a former coal crane.

THEKRANE is an aesthetic oasis amidst an industrial landscape on the edge of Nordhavn, one of the last harbours under renovation in Denmark’s capital. Spearheaded by visionary owner Klaus Kastbjerg and architect/master builder Mads Møller from Arcgency, the concept builds on its dark past as a crane for loading coal by using black as the colour scheme throughout. Fostering a soothing sense of serenity inside this multi-tiered structure comprised of a reception area on the ground floor, a meeting room called the GLASS BOX on the first floor, a spa and terrace on the second floor, and a private retreat on top called the KRANE ROOM with a lounge and terrace.

In addition to its allusions to coal, black plays a pivotal role in muting and minimising visual distractions so people feel almost enveloped in the interior. At the same time, black dramatizes the changing light and breath-taking views outside. For Møller, black isn’t just black.“There are hundreds of different shades of black. Depending on the time of day, you can see so many subtle nuances.”

Leather, wood, stone and steel. They’re just some of the noble materials you’ll see in the furniture, designs and décor details. Not only is the furniture custom-made to fit the concept and the dimensions, the interior is constructed so the primary pieces disappear – with the beds, seating and cupboards integrated into wall panels and the functional pieces hidden away. The result is an extra element of discovery, where objects become like sculptures in a stunning still life. Everything is handcrafted by artisans in homage to Denmark’s expertise in craftsmanship.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design and info © Arcgency

Images © Rasmus Hjortshøj

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *