Treves & Hyde : brass, timber, concrete and blackened steel

Treves & Hyde is a new restaurant and bar that Grzywinski+Pons designed near Whitechapel in East London. The environment is also intended to accommodate both formal and casual occupation, staying open for interstitial use between meal service. It was also important to the architects and the client that the space could function without compromise from early morning through late night while maintaining its functional variability.

So Grzywinski+Pons provided ample and flexible seating, power points and areas geared equally towards both privacy and the happenstance run-ins increasingly found in modern workspaces or a cafe. They postulated that while guests might feel comfortable working or socializing in a space seemingly appropriate for dining, they could feel less at ease dining in an environment geared towards co-working. Accordingly the aesthetic typology is unabashedly that of a restaurant.

The space is heavily glazed and washed in sunlight throughout the day so the architects were conscious of creating texture and relief in many of the surfaces while mixing materials with a sheen or luster and those that were soft and matte to augment the kinetic quality of the light while providing comfort.

Treves & Hyde was designed to be as warm, welcoming and happy (and even appetizing) at night as it is during the day, and the joinery and furnishings were created to look better with some wear and tear after heavy use. Natural stone, ceramic, brass, timber, concrete and blackened steel feature heavily in a bold but limited palette and a lot of room to accommodate generous amounts of vegetation in aged terra cotta was designed in.

 

 

 

 

 

 

Design and info © Grzywinski+Pons

Images © Nicholas Worley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *