Vertical sliding windows transform intimate into wide open spaces

This existing building in Italy, the extension by bergmeisterwolf architekten and the garden come together as one. Vertical sliding windows can be moved downward and disappear, transforming intimate into wide open spaces. A canopy becomes a house and then a canopy again. A terrace on the canopy can be reached through an outdoor stairway connecting the existing structure to the garden. Dyed concrete surfaces build a complementary relationship with the existing plastered stone façade. The extension drifts away from the existing building and comes to light through some interstitial spaces. The pool is located in the garden, between a lemon orchard and century-old palm trees.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design and info © bergmeisterwolf architekten

Images © Gustav Willeit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.