Z Duplex by Studio 1408

 Studio 1408 have beautifully designed this elegant, minimalistic and color coordinated two-story penthouse apartment in a central urban neighbourhood of Bucharest that spreads over 160 square meters.

The duplex has been almost completely refurbished over the course of six months in order to fit the customer’s needs.

The challenge of this project was to compose an apartment defined by an elegant and serious style, which was the requirement of the customer, without sacrificing the comfortable and cozy feeling every great home should have. In order to obtain these effects, the Studio 1408 team decided to use glossy surfaces with sober colors – like the glossy beige living room furniture and the dark grey wallpaper, the shiny black kitchen cabinets – to contrast with the pronounced texture of the wooden surfaces, creating a very modern display.

On the upper floor, they tried to create a comfortable set of living spaces by combining a modern lounge area with a generous dining area, a closed kitchen and a big terrace along the whole length of the apartment with great views over the city. The living / dining room is the core of the apartment, setting the mood for a social hub to use with friends and family. The lower floor of the apartment contains the private spaces for the family of three: two bedrooms, each with en-suite bathroom and storage space. The apartment also features a guest room which temporarily works as a home office.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photos © cosmindragomir.info

For more info on Studio 1408‘s projects, you can visit their Facebook page at: facebook.com/Studio1408 

All info and images courtesy of Studio 1408

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.