A building that stands robustly and independently: Villa Escargot by Takeshi Hirobe Architects

After entering the entrance along a triangular side wall, the outdoor view is temporarily shut off and people find themselves in a gradation of light. There is a folded-plate space that rises towards the second floor, and a semicircular bathroom is placed in the space. By going towards the light while feeling a contrastive structure, a wide-open ocean view enfolds. When entering the living room, the view widens even more in a longitudinal direction to the sky. After the place with a tall framed scenic view, the view become rapidly narrower and then lands beyond the bathroom area once again. The interior sequences are handled as if they are melodies, and the spaces are connected as if accumulating harmonies.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Takeshi Hirobe Architects

More from Teodora Zapartan
Kleine Rittergasse 11 – a subtle and contemporary treatment of the genius loci
Franken Architects was commissioned by a private owner, to create a new...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.