A clear volume chalet with large roof overhangs

Inspired by the impressive ‘Grand Chalet Balthus’ in Rossinière (CH) with large roof overhangs, the 500 sqm Chalet Anzère by SeARCH is designed within one clear volume. The garage was moved from the back of the house with problematic access to the lower road. Through a hallway and elevator, carved into the mountain, it has a direct connection to all three levels of the house; the guesthouse downstairs, the main living areas in the middle and a private apartment in the attic. All floors give access to three-meter wide terraces, connected by stairs and a phenomenal view over the Dent Blanche Massif with 4000+ peaks of Matterhorn, Dent Blanche, Dufourspitze and Weisshorn.

 

 

 

 

 

 

Info and design © SeARCH

Images © Ossip van Duivenbode

More from Teodora Zapartan
A cultural center with a dynamic nonlinear spatial shape
This project is designed by Philip F. Yuan and Archi-Union Architects and although it is...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.