A reflective wavy pattern covers a Swiss logistics centre

The reflective wavy pattern covering a Swiss logistics centre nearly causes the large cube to merge with the surroundings. Three additions – a 4-storey, order-picking warehouse in reinforced-concrete construction; a high-bay-storage structure; and a single-storey outlet – and an existing building were upgraded with this new skin. Alluding to the contents of the warehouse, reference is made to the foil of a chocolate bar. Realising the skin required real handicraft: to attain a varied pattern, 4000 ­aluminium sheets were riveted to the corrugated-metal supporting structure. The results of the first trial were unsatisfactory, so, based on the architect’s sketch, the contours were transferred via spray paint to the substrate.

 

 

 

 

 

Images © Frei Architekten

Info via Detail

More from Teodora Zapartan
The Lahofer Winery fuses the Moravian countryside’s wine tradition with a contemporary design
Nestled in the Moravian countryside (Dobšice, Czech Republic), the Lahofer Winery fuses the...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.